Kućni red i opći uvijeti

Kako bismo Vam osigurali ugodan boravak u našem smještaju Apatmani Dragica (u daljenjem tekstu: Apartman) te spriječili bilo kakve nesporazume, molim Vas pročitajte dolje navedeni kućni red i pravila korištenja Apartmana. Potvrdom rezervacije ili plaćanjem najma podrazumijeva se kako ste upoznati s dolje navedenim pravilima te da se u potpunosti slažete s istima. Kršenje kućnog reda i pravila korištenja Apartmana može voditi ka otkazivanju rezervacije ili dogovorenog boravka te naplati cijelog iznosa najma bez obzira na skraćeni boravak.

• Na dan dolaska gost je dužan pokazati vlasniku Apartmana osobni dokument (putovnicu ili osobnu iskaznicu) radi registriranja gosta pri nadležnim tijelima. Prije ulaska u Apartman gost se obvezuje platiti cjelokupni iznos najma za cijeli period boravka u Apartmanu.
• Vlasnik će biti dostupan gostima za vrijeme njihovog boravka u Apartmanu sa svim informacijama te im pružiti eventualnu pomoć vezano uz korištenje Apartmana. U slučaju bilo kakve pritužbe na kvalitetu smještaja gosti su dužni kontaktirati vlasnika osobno, preko telefona ili elektroničke pošte. Vlasnik nije odgovoran za bilo kakve događaju izvan samih apartmana.
• Gosti su odgovorni za čuvanje čistoće u Apartmanu. Tijekom boravka gostiju, vlasnik nije dužan čistiti Apartman ili odnositi smeće.
• U slučaju duljeg boravka (više od sedam dana) vlasnik će promijeniti posteljinu svakih sedam dana te osigurati čiste ručnike svaka tri dana ili prema potrebi.
• Vlasnik Apartmana nije odgovoran za organizaciju slobodnog vremena i animaciju gostiju.
• Gosti su obvezni paziti na osobne stvari i vrijednosti ostavljene u Apartmanu. Vlasnik nije i neće biti odgovoran u bilo kojem slučaju nestanka ili otuđivanja stvari u vlasništvu gostiju. Prije odlaska molimo goste da zatvore prozore i zaključaju ulazna vrata Apartmana.
• Vlasnik neće ulaziti u iznajmljeni Apartman kada gosti ne borave u Apartmanu osim u slučajevima sprečavanja štete ili opasnosti. U tom slučaju vlasnik je dužan, što je prje moguće, obavijestiti goste o razlogu ulaska u Apartman. Ukoliko vlasnik ima bilo kakvu sumnju da se gosti ne drže kućnog reda, gosti su dužni pustiti vlasnika u Apartman kako bi vlasnik mogao procijeniti stanje.
• Kućni ljubimci nisu dozvoljeni. Dovođenje kućnih ljubimaca nije dozvoljeno u bilo kojem slučaju. Ukoliko gosti donesu bilo koju životinju u Apartman vlasnik ima pravo otkazati rezervaciju, također, u tom slučaju, vlasnik ima pravo zabraniti gostima ulazak u Apartman.
• U Apartman nije dozvoljeno unositi bilo kakvo oružje, zapaljiva ili eksplozivna sredstva te proizvode jakog i neugodnog mirisa. Unošenje bilo kojeg aparata za kuhanje nije dozvoljeno bez prethodnog dogovora s vlasnikom.
• Gosti se ljubazno mole da se prema stvarima u apartmanu odnose manirima “dobrog domaćina“. Premještanje namještaja unutar Apartmana nije dozvoljeno isto kao i iznošenje namještaja izvan Apartmana.
• Gosti se mole da tijekom boravka izvan Apartmana ne ostavljaju upaljen klima uređaj. Za vrijeme rada klima uređaja svi prozori i ulazna vrata moraju biti zatvoreni. Isto tako molimo da se klima ueđaj ne ostavlja upaljenim dok niste u samom apartanu. Ne pridržavanje ovog pravila može rezultirati oduzimanjem daljinskog upravljača za klima uređaj. Zabranjeno je bacati smeće u toaletni odvod ili bilo koje drugo mjesto u Apartmanu osim u za to predviđeno mjesto.
• Osobe koje nisu registrirani gosti ne mogu se zadržavati u Apartmanu bez prethodnog odobrenja vlasnika. Ukoliko gosti pozovu druge osobe u Apartman s namjerom boravka istih, vlasnik ima pravo otkazati boravak gostima bez prava na povrat plaćenog najma ili ima pravo naplatiti boravak dodatnog gosta/gostiju.
• Gosti koji namjerno ili slučajno oštete ili unište dio ili dijelove Apartmana biti će dužni nadoknaditi cjelokupni iznos nastale štete. Prilikom dolaska gostiju. vlasnik može tražiti depozit u novcu. Depozit u punom iznosu biti će vraćen gostima na dan odlaska ukoliko gosti ostave Apartman u stanju u kakvom su ga zatekli. Ukoliko vlasnik potražuje depozit gosti će o tome biti informirani prilikom dolaska.
• Ukoliko gosti prvog dana boravka namjeravaju doći nakon 18:00 sati dužni su o tome obavijestiti vlasnika
• Na dan odlaska gosti su dužni napustiti Apartman najkasnije do 10:00 sati, kako bi vlasnik mogao pripremiti Apartman za dolazak drugih gostiju koji dolaze od 14:00 sati. Gosti su dužni ostaviti Apartman u istom stanju u kakvom su ga zatekli, čistom i neoštećenom.
• Prije ulaska u Apartmana gosti će dobiti jedan set ključeva. Svaki gubitak ključeva od strane gostiju predstavlja obvezu izmjene brave u trošku gostiju. (100,00 Kn za izgubljene ključeve ).
• Gosti se mole da svojim ponašanjem ne remete javni red i mir između 23:00 i 8:00 sati. Slušanje glasne muzike i priređivanje zabava strogo se zabranjuje. Svako remećenje javnog reda i mira rezultirati će intervencijom Policije, minimalna kazna za remećenje javnog reda i mira iznosi 1000,00 Kn.
• Vlasnik može prekinuti boravak gostiju koji se ne pridržavaju kućnog reda i pravila korištenja Apartmana, isto kao i iznenadni prekid prvobitne rezervacije. U tom slučaju gostima će biti naplaćen cjelokupni iznos rezerviranog boravka, bez obzira na skraćeni boravak.
• Ulaskom u Apartman podrazumijeva se da su gosti upoznati s kućnim redom i pravilima korištenja Apartmana te da se s istima slažu. Svaki problem na relaciji gost – vlasnik koji se ne može riješiti na licu mjesta i dogovorom može rezultirati intervencijom Policije.
• Svi eventualni prigovori od strane gostiju biti će razmatrani za vrijeme boravka. Naknadni prigovori neće biti razmotreni kao opravdani.